Expanderprocessen

Detta visste du inte om expander

anchor installation procedure

Vad är den gemensamma nämnaren för sprucken betong, underkända slutbesiktningar och maximala lastvärden? De är alla kopplade till expander. Vi är inte villiga att kompromissa när det gäller ovanstående och därför erbjuder vi lösningar som säkerställer godkända och effektiva metoder för expandermontage i alla sådana situationer. 

I vår senaste blogg berättar vi om innovationer från Hilti som har utvecklats speciellt för expandermontage, om SafeSet-systemet som minimerar risken för att felaktig infästning och om de nya Eurocode-standarderna som vi alla måste följa. 

1. Hilti anchor innovations

Om du dagligen arbetar med infästningar vet du att både under- och överdragna expander hör till de vanligaste orsakerna för underkända besiktningar. Oberoende studier har visat att dåliga byggmetoder hör till de vanligaste orsakerna bakom konstruktionsdefekter och American Construction Inspector Association har visat att för hårt och löst åtdragna expander är den den näst vanligaste orsaken till underkända byggnadsinspektioner. 

Och kanske är detta inte konstigt, eftersom de tillgängliga verktygen inte tillgodoser dagens behov. För att installera en expander på rätt sätt måste man välja mellan en långsam och oprecis momentnyckel, en otymplig momentstyrd hylsnyckel eller en mutterdragare som förvisso låter produktiviteten öka, men på bekostnad av infästningens pålitlighet. 

Med Hiltis monteringsinnovation, nya Adaptive Torque (AT), behöver du inte längre kompromissa.  Det är en liten och lätt hårdvara som ryms mellan mutterdragaren och batteriet. Den hämtar livedata från mutterdragaren SIW 6AT-A22 för att identifiera när en expander har installerats på rätt sätt. Våra AT-förberedda verktyg är utrustade med de givare, sensorer och mjukvara som krävs för att säkerställa att expandern har dragits åt i enlighet med ETA-kraven.

 

 

 

2. Vad är SafeSet?

SafeSet är Hiltis system för infästningar och efterinstallerad armering SafeSet säkerställer att infästningarna kan bära maximal last på ett pålitligt sätt och minimerar risken för att infästningarna ska fallera. Systemet är utvecklat för att påskynda arbetshastigheten utan att kompromissa med infästningens kvalitet och lastsäkerhet.  Precis som med vår AT-modul har alla delar inom SafeSet internationella godkännanden och fungerar tillsammans som ett system.

3. Eurocode-standarder

Efterfrågan på infästningar godkända för sprucken betong ökar ständigt. Detta beror på nya konstruktionsstandarder, där betong alltid antas vara sprucken. Det är här Eurocode 2 del 4 kommer in.  Denna nya standard konsoliderar, uppdaterar och ersätter äldre konstruktionsvägledningar och tekniska rapporter (t.ex. ETAG001, EOTA TR029) för snabbare konstruktioner. Den är avsedd för bärande och icke bärande applikationer i betong och samlar alla aspekter på infästningskonstruktioner i en enda standard. Den definierar konstruktions- och specifikationsreglerna för gjutna infästningar, efterinstallerade mekaniska och bundna infästningar och ankarskenor.  

4. Hilti HST2 expander och sprucken betong

När det gäller infästningar kan vi på Hilti alltid erbjuda rätt lösning för rätt moment, i dubbel bemärkelse. Men vad är nyheten? Vi har vår nya expander HST2, en premiumlösning med ETA för sprucken betong - och en tillförlitlig lösning med vår AT-modul. Med förändringarna i de nya Eurocode-standarderna är det viktigare än någonsin att vara noggrann med rätt infästningskonstruktion. Eftersom HST2 är integrerad i AT-modulen med Adaptive Torque-systemet går montaget snabbt och du kan känna dig lugn över att installationen är säker, särskilt med SafeSet-tekniken.  

 

 

Sammanfattningsvis: Sprucken eller osprucken betong -  ett snabbt, säkert och effektivt montage av din infästning är av yttersta vikt.

Dela