INTE ALLA INFÄSTNINGAR FÖDS LIKA

fixings and fastenings

Vi vet det mesta om alla typer av infästningar - från våra återanvändbara betongskruv till vårt Adaptive Torque-system som är utvecklat för att säkerställa att din infästning blir installerad på ett korrekt sätt varje gång. 

Så låt oss gå på djupet i djungeln av fästdon och infästningar!

visste du att?

Det första ETA-godkännandet som någonsin utdelades gick till Hilti HST?

År 1998 var HST metallexpander den första infästningen någonsin som tilldelats ett ETA-godkännande för sprucken betong. Den senaste modellen, HST3, bygger på framgångarna för Hilti HST och erbjuder nu ännu högre resistensvärden. HST3 uppfyller med lätthet de tuffaste konstruktionskraven, som till exempel minsta kant- och distansavstånd, tack vare optimerad ytbeläggning, innovativ hylsgeometri och det bästa råmaterialet på marknaden!

Betongskruven HUS3-H 14 kan återanvändas upp till 100 gånger i nygjuten betong?

Denna anpassningsbara skruv ökar produktiviteten tack vare mindre borrning och färre arbetsmoment än med konventionella infästningar samt tre inbäddningsdjup för maximal flexibilitet av konstruktionen. Men även ett syskon till betongskruven HUS3-H 14, HUS3-H 10, är återanvändbar upp till 40 gånger i nygjuten betong, och hela systemet omfattas av DiBt-godkännande. Och inte nog med det, HUS3-portföljen är nu ETA-godkänd utan rengöring av borrhålet. Detta gör att installationen går betydligt fortare och minimerar mängden skadligt damm som man kan utsättas för.

Hur tillverkas infästningarna?

1.

Rätt mängd material kapas från en metallstav

2.

 Gängning med svarv 

3.

Laserskärning av borrspets 

4.

Värmebehandling 1: karbonitrering

5.

Värmebehandling 2: spetshärdning

6.

Galvanisering/förzinkning

Slipp rengöra hålen - med HY170

När hålet borrats med Hiltis självrengörande sugborr TE-CD eller TE-YD i kombination med vår dammsugare behöver du inte rengöra borrhålet manuellt innan du injekterar HY170. Denna massa som utvecklades för mer än åtta år sedan (långt före sin tid), innehåller inget styren. Det innebär att du enkelt och säkert kan göra dig av med använda tuber i det vanliga avfallet och slipper lämna in det på en återvinningsstation. Ännu ett bidrag till vår satsning på hållbart värdeskapande. 

HUS3-C 8/10

Loading

Hilti har ett fullt godkänt, säkrare och effektivare installationssystem som kallas SafeSet

SafeSet är den Hilti-teknologi som minskar risken för felaktigt installerade infästningar tack vare säkra och lättbegripliga installationssteg. SafeSet bidrar till exempel till att säkerställa att infästningarna kan bära den maximala lasten på ett säkert sätt och minimerar risken för att infästningarna ska fallera. Systemet är utvecklat för att påskynda installationen av infästningar och armering och bidrar till att göra dem säkrare och mer tillförlitliga.  Alla delar inom SafeSet har internationella godkännanden och fungerar tillsammans som ett system.

Dela