Där däcket nuddar marken

Så fungerar ett borr

borr, batteridrivna verktyg, fler hål per laddning,

Den här veckan förklarar Andy Abernethy, säljare i Hilti-butiken i Liverpool, hur valet av borr verkligen kan spara massor av tid …

”Hur mycket kostar det där borret?” är en fråga jag ofta får i mitt arbete i butiken. Mitt svar är dock något som förvånar många människor. Det lyder som följer...

I Storbritannien finns ett populärt underhållningsprogram om bilar, som du nästan säkert tittat på någon gång, och som faktiskt kan hjälpa oss  välja rätt borr.

I ett avsnitt försöker programledarna omvandla en minibuss till en sportbil och klara av en specifik varvtid. De testar massor av olika modifikationer, men det som verkligen gör stor skillnad, och till ett lågt pris är varken att öka effekten, lätta karossen, förbättra downforce eller upphängning, utan att sätta på bättre däck. I slutändan var däckens kontaktpunkt med vägen avgörande, och det samma gäller för borr och egentligen alla kontaktpunkter för elverktyg.

Att köpa en bra borrmaskin och sedan köpa det billigaste borret är som att köpa en F1-bil och sedan montera budgetdäck. Kraften finns där, men du kommer inte att kunna utnyttja dess fulla potential.

Och på samma sätt som när du monterar premiumdäck på en genomsnittsbil kan du öka dina verktygs prestanda bara genom att använda förstklassiga tillbehör. Visste du till exempel att våra TE-CX-borr (även känt som fyrskärsborr med SDS+) låter dig borra upp till 30 % fler hål per laddning med ett batteridrivet verktyg? Dessutom borrar du dessa hål 80 % snabbare om du jämför med standardborr.

Utöver den direkta besparingen i tid och pengar kommer premiumtillbehör också att förlänga livet för dina verktyg:

A) Eftersom du inte behöver använda dem lika länge per gång

B) Eftersom du är mindre benägen att köra verktygen för hårt för att få jobbet gjort

Detta är ger också positiva hälsoeffekter eftersom du minskar din exponering för vibrationer och skadligt damm. Dubbel vinst helt enkelt! 

I det här skedet av min förklaring börjar de flesta kunderna att förstå varför priset skiljer sig mellan standard- och premiumprodukter, men vissa tvivlar fortfarande på att den extra kostnaden faktiskt betalar sig under borrets livslängd. Forskning har dock visat att våra premiumtillbehör inte bara tjänar in den ursprungliga kostnaden, men faktiskt ger 30 till 50 % lägre kostnader under hela livslängden jämfört med standardtillbehör.

Så frågan jag alltid ställer är: Vill du investera där gummit nuddar asfalten, där kraftöverföringen är som viktigast, eller vill du slösa bort din sportbils prestanda och betala en massa pengar för underlägsna tillbehör? För mig är svaret solklart, men säg din mening! Kommentera din åsikt på vår Facebooksida!

Om du är nyfiken på vårt sortiment av instick ska du ta en titt på dem här:

Dela