Framtidens sladdlös(ningar)

Det är mer än en revolution, det är ett sätt att leva

Batterittekniken är mer än en revolution - det är ett sätt att leva.

Vi har undersökt evolutionen av batterier, så nu tycker vi att det är viktigt att avmystifiera spänning och amperetimmarna, vilket innebär att du kan välja rätt batterier som passar din verktygspark.

Hilti cordless toolparks

@Tsoy_dimitry

Hilti cordless toolpark
McDermotts och deras batteridrivna verktygspark på Fleet Management

Spänning i vardagen med amperetimmar

Idag finns det en rad olika batterilösningar på marknaden med allt från skruvdragare, sågar, slipmaskiner, kombihammare, dammsugare och mycket mer. Maskinerna drivs av NiMH-, NiCD- eller, numera vanligen, LiIonbatterier.

Dessa besitter i sin tur en viss batterikapacitet som definieras av spänning, till exempel 12V, 22V eller 36V, samt elektrisk laddning, alltså amperetimmar. Exempelvis 2,6Ah, 5,2Ah eller/och 8,0Ah.

Det är inte konstigt att det råder viss förvirring kring begreppen - men låt oss reda ut det!

Hur ser jag batteriets verkliga strömkapacitet? 

Strömkapaciteten är hur mycket energi som finns lagrad i batteriet. Denna enhet benäms ofta i wattimmar (Wh). En wattimme är den spänning (V) som batteriet erbjuder multiplicerat med hur mycket ström (Ah) som batteriet kan ge under en timme.

Så, enkelt uttryckt: Wh=V*Ah.

battery power capacity

Stark motor, stor tank

Dags för en metafor!

Att jämföra olika spänning är ungefär som att jämföra olika bilmotorer. En bil med en bensinmotor á 1,6 liter är förmodligen starkare än med en på 1,2 liter. Och det är samma sak med batterier - ju högre spänning, desto mer kraft och bättre prestanda.

Om vi fortsätter liknelsen med bilmotorer kan amperetimmar liknas vid storleken på bilens bränsletank. Ju mer bränsle du kan lagra, desto fler kilometer kan du avverka på full tank. Eller, översatt till byggtermer - desto fler hål kan du borra.

battery calculator

Hur väljer du rätt batteri till dina verktyg?


När du förstår strömkapacitet och batterisäkerhet är nästa steg arbetsmoment! Eftersom vissa arbetsuppgifter är mer krävande än andra, beror det helt på dina behov.

Tunga arbetsmoment, såsom riktigt grov betongborrning, kommer exempelvis kräva ett högre volttal - men det är oftast inget du gör repetativt under en hel dag så då kan du spara vikt genom att välja ett lägre amperetal. En 22V-cirkelsåg till exempel gynnas däremot ofta av ett högt amperetal. Först och främst kan du arbeta längre tid utan avbrott, och dessutom spelar vikten mindre roll eftersom verktyget så gott som alltid vilar mot underlaget du sågar.

Med tanke på alla tre faktorerna, ger detta dig den information du behöver för att välja rätt batterisystem för din verksamhet, oavsett om det är vikten, kraften eller batteritiden som är viktigast för dig. Den goda nyheten är att Hilti har ett verktygs- och batterisortiment som passar just er verksamhet, och den innovativa tekniken bakom våra batteriverktyg ger dig prestanda och tillförlitlighet av högsta klass som är inriktad på hälsa och säkerhet. 

Vår Make It Fit-konfigurator hjälper dig att välja och jämföra verktyg, batterier och instick ur hela vårt omfattande sortiment av batteriverktyg, så att du får en skräddarsydd verktygspark som passar just dina behov. Vi vet att din tid är dyrbar. Därför ger vi dig möjlighet att snabbt och enkelt sätta ihop ett optimerat kit som passar dig, inklusive rätt antal batterier och beställa det direkt online och bokstavligen se till att det passar dig. 

Och du, berättade vi att vi som enda aktör på marknaden erbjuder fri service, reparation och full garanti i hela två år på alla våra batterier?

Hur ligger det egentligen till med 22V-batterierna?

Våra 22V-batterier är kompatibla med alla nya och tidigare generationer Hiltis batteriverktyg, vilket ger en sömlös övergång för de kunder som redan kör sladdlöst. Vi vill göra ditt liv enklare - inte svårare och genom detta universella batteri som varken kompromissar med kraft eller batteritid, får du det bästa av två världar.

Vi kan inte prata om 22V-batterierna utan att nämna vårt nya 8.0Ah-batteri. Det ger betydligt längre körtid och extra kraft jämfört med den förra herren på täppan, 5.2Ah-batteriet. För att uttrycka det enkelt: du får mer ut av din batterisåg, borrhammare eller skruvdragare ökar produktiviteten och driftstoppen minskar.

'Hilti Verktygsservice' kommer på köpet här du handlar från oss. Däri ingår en kostnadsfri period på två år från inköpsdatum - vilket innebär 0kr i reparations- och servicekostnader. Vi hämtar upp, reparerar och returnerar verktygen inom tre dagar. Garantin gäller även slitage, batterier och laddare. Just batterier kan upplevas som en stor kostnad, men med Hilti Verktygsservice säkerställer du att ditt batteri alltid är på topp!

 

Dessutom är våra nya plastväskor UN-certifierade och godkända för att transportera farligt gods i. Det innebär att du nu slipper separata paket varje gång du vill skicka litiumbatterier över 100Wh.

Dela