SKANNING EFTER ARMERING I EAGLE HOUSE, LONDON

Hur vi hjälpte till att hitta armering i 18 000 m2 betong

Utmaning

Eagle House är ett jättelikt bostadsprojekt i centrala London, med 276 bostäder, över 6 000 kvadratmeter kommersiell yta, ett torg och över 30 parkeringsytor – totalt över 18 000 kvadratmeter.

Utmaningen för byggföretaget, Mount Anvil, var att hitta all spännarmering i betonggolv, bärande konstruktioner och tak.

Hiltis lösning

Lantmäteriföretaget, Murphy Surveys, valde Hilti PS 1000 X-Scan-system för att göra jobbet. De behövde hitta armering, armeringsnät, spännarmering, rör, elledningar och andra dolda objekt i betong och bärande delar.

Hilti PS 1000 X-Scan-system är en skanner med pulsradar som låter dig se objekt inuti byggnadselement utan att behöva borra. Det visar resultatet i realtid i 2D- och 3D-bilder på en färgskärm under tiden du skannar.

Det innebar att lantmätarna kunde märka upp byggnaden medan de skannade.

Därefter använde de Hilti PROFIS Detektering för att analysera alla data mer i detalj på kontoret, för att skapa 3D-modeller av strukturen och sammanställa rapporter.

Allt detta sparade in tid i projektet genom att de använde en icke-förstörande metod för att testa byggnadsstrukturen i Eagle House innan någon borrning eller annat arbete utfördes.

RELATERAD PROGRAMVARA

FRÅGA EN INGENJÖR

Dela

Kontakta oss
Kontakta oss