Ny på hilti.se?Bli kund och logga in för att se dina priserRegistrera dig nu
Hilti

Programvarufunktioner

Komplett lösning för konstruktion av bärande strukturer

Spara timmar av efterforskningstid tack vare programvaran som automatiskt uppdateras till de senaste versionerna av internationella normer och godkännanden inklusive: ACI, CSA, Eurocode, Australian Standards och många fler

Håll dig automatiskt uppdaterad med de senaste internationella normerna och godkännandena

PROFIS Engineering Standard ger dig fri tillgång till alla applikationsmodulerna och gör det möjligt för dig att generera detaljerade steg-för-steg-beräkningar och konstruktionsrapporter (inklusive kontroll av grundplattans styvhet) för efterinjekterade eller platsgjutna infästningar

Kostnadsfri version finns tillgänglig för vardagliga infästningskonstruktioner

Med PROFIS Engineering Premium kan du använda CBFEM (komponentbaserad finit elementmetod) för att designa konstruktioner med infästningar av grundplattor inklusive beräkningar av förankringar, förstyvningar, svetsningar, profiler och betong

Importera från program för konstruktionsanalys och exportera till BIM och CAD

Beräkna enkelt t-fogar, överlappande skarvar och skjuvtappbelastningar med bara några klick, och använd betong-till-betong-modulen för effektiva konstruktioner som överensstämmer med vanliga designmetoder (Eurocode 2, TR069, ACI och många andra)

Strömlinjeformade ståldäckdesigner med ny membrandesignmodul

PROFIS Engineering Standard ger dig fri tillgång till alla applikationsmoduler och låter dig skapa utförliga steg-för-steg-beräkningar, konstruktionsrapporter och designa efterinstallerade eller platsgjutna ankare

Designa med flera typer av fästelement, jämför fästmetoder sida vid sida och välj den bästa lösningen för dina metalltgolvinstallationsprojekt med den nya modulen Diaphragm Design – som hjälper dig att optimera dina fästmönster och spara designtid

Teknisk data

Dokument & filmer

Konsultering och support

Maximera din produktivitet genom integrerad FEM-analys av infästningsplåten

BERÄKNA HELA ANSLUTNINGEN MELLAN STÅL OCH BETONG

Maximera din produktivitet genom integrerad FEM-analys av infästningsplåten

PROFIS Engineering gör det enklare att utforma även mycket komplicerade och utmanande infästningsfall. Med den toppmoderna mjukvaran utför du beräkningar och analyser av samtliga delar i en koppling mellan stål och betong. Infästningsplåt, svetsar, livavstyvningar, infästningar och betong kontrolleras med effektiv iteration och noggrann dokumentation - allt från ett och samma molnbaserade verktyg.

PROVA PROFIS ENGINEERING PREMIUM I 30 DAGAR

När din provperiod har löpt ut får du tillgång till vår kostnadsfria standardversion

Exempel på fördelar med PROFIS ENGINEERING

Eurocodes

Redo för Eurocode

PROFIS Engineering är redo för EN 1992-4. Den nya standarden konsoliderar, uppdaterar och ersätter äldre tekniska specifikationer som ETAG001 och TR029 för infästningsberäkning.

Ladda ner för att veta mer.
Minskad konstruktionstid

Minskad dimensioneringstid

Beräkning av både infästningsplåt och infästningar kombineras i samma mjukvara för att minska den totala dimensioneringstiden. Logiskt användargränssnitt och utförlig beräkningsrapport med all dokumentation inklusive montageinstruktion. 

Ökar noggrannheten

Ökad noggrannhet

Avancerad FEM-analys av infästningsplåten säkerställer rätt lastförutsättningar för infästningsberäkningen. PROFIS Engineering ger dig rätt produktnamn, dimension och längd på infästningen för en tydlig specifikation. 

Öka effektiviteten

Ökad effektivitet

Delade data från molnbaserad plattform ger omedelbar tillgång till uppdaterad information för alla i projektet. Import av lastkombinationer från Dlubal eller Excel och process för samtidig kontroll av samtliga lastkombinationer. Export av dimensionerad modell direkt till Tekla via Trimble Connect eller till valfritt ritprogram via Cad File Export.

ALLT DU BEHÖVER I EN ENDA MJUKVARA FÖR DIMENSIONERING AV ALLA INFÄSTNINGSFÖRBAND

Tack vare möjligheten att beräkna infästningar i betong och murverk är det enkelt för dig att genomföra hela ditt arbete i ett och samma programvara.

Omfattande beräkningar

Med PROFIS Engineering kan du utföra beräkningar av infästningar både mot betong och olika kvaliteter på tegel.  Det blir enkelt för dig att genomföra all din dimensionering av infästningsplåtar och infästningar i samma användarvänliga programvara.

En integrerad molnbaserad plattform gör att alla intressenter kan vara uppkopplade och att alla data är uppdaterad. Det innebär också att du kan ha tillgång till dina beräkningar från alla enheter var du än befinner dig.

Molnbaserad plattform

En molnbaserad plattform gör att alla i projektet har tillgång till samma information och att all data är uppdaterad. Det innebär också att du har tillgång till dina beräkningar från alla enheter var du än befinner dig, även om du är på språng.

Sömlös integrering

Sömlös integrering

Enkel datatransferering från strukturella mjukvaror som ETABS, ROBOT, DLUBAL och RISA möjliggör import av multipla lastkombinationer och snabbt exportera till modelleringsmjukvaror som TEKLA. Så att du kan skapa och hantera strukturella 3D-modeller i stål och betong utan komplikationer.

Varför ska du uppgradera till PROFIS Engineering?

Programvaran PROFIS Anchor 2 har varit ledande på marknaden från det att den lanserades. Men utvecklingen går fort i branschen, både när det gäller projektering och produktion. 

I ett nära samarbete med våra kunder har vi utvecklat den nya programvaran PROFIS Engineering, med en standard- och en premiumversion, så att du kan tackla de vardagliga beräkningsutmaningarna du ställs inför. Du sparar både tid och pengar när du sömlöst kan beräkna stål-mot-betong som en helhet. Båda versioner tillåter dig göra snabba beräkningar baserat på senaste Eurocode 2 Del 4 (EN 1992-4)

  • PROFIS Engineering Premium kombinerar efterinstallerade infästningar och beräkning av infästningsplåt med analys i en enda molnbaserad mjukvarulösning, vilket ger ingenjörer branschledande produktivitetsvinster vid beräkningar stål mot betong. Konstruktörer kan också vinna tid med PROFIS Engineerings automatiska lastvärdestransferering mellan analysmjukvara till BIM/CAD-exportering. 
  • PROFIS Engineering Standard - också molnbaserat - bygger vidare på sin föregångare PROFIS Anchor, vilken ger konstruktörer ett enkelt sätt att beräkna eftermonterade infästningar. Mjukvaran är kostnadsfri.

 

VÄLJ LICENSTYPERNA SOM PASSAR ER – MIXA EFTER BEHOV

PROFIS Engineering Standard

PROFIS Engineering Standard

Bygger på föregångaren PROFIS Anchor, kostnadsfri nedladdning.

Kostnadsfri med ett klick efter testperiodens slut.

Kom igång nu
Fristående licens

PROFIS Engineering Premium: Fristående licens - bäst för enskilda

  • 1 användare / licens 
  • Ger fullständig tillgång för en namngiven användare / licens
  • 2000 kr / licens och år
Köp nu Starta en kostnadsfri testperiod
Flytande licens

PROFIS Engineering Premium: Flytande licens - bäst för mellanstora företag

  • Flera användare med tillgång till standard funktioner
  • Endast en användare åt gången med tillgång till premiumfunktioner
  • 3000 kr / licens och år
Köp nu Starta en kostnadsfri testperiod
Teknisk support

Teknisk support

Våra ingenjörer, verksamma över hela Sverige, ger support på kontoret eller ute på arbetsplatsen. Vi finns där du behöver oss. Våra specialutbildade ingenjörer på Tekniskt Center hjälper dig gärna över telefon eller via mail för snabb och professionell support. De har lång och bred erfarenhet och kan hjälpa dig med alla moment från produkturval och dimensionering till säkert montage för alla Hilti-produkter.

Kontakta oss
Hilti BIM / CAD-bibliotek

Hilti BIM/CAD-bibliotek

Du får tillgång till Hiltis omfattande BIM/CAD-bibliotek med modeller av alla Hilti-produkter i 2D och 3D här på vår hemsida för användning tillsammans med våra partners mjukvaror AutoCAD, Revit, Tekla och Dlubal. Du hittar även våra modeller via Bimobjects.com.

Mer information