Byggbranschens framtidsutsikter

I den här serien går vi in på branschens hetaste ämnen med artiklar som garanterat kommer att väcka många tankar! Hur ser framtiden ut för byggbranschen?

DET DIGITALA SVARTA HÅLET SOM PÅVERKAR BYGGBRANSCHEN

För en bransch som i allt större utsträckning använder sig av modern teknik i sina projekt har byggföretag fortfarande svårt att ta till sig teknik som ger samma precisionsnivå i det interna företagsarbetet.

Läs mer

HUMAN AUGMENTATION I BYGGBRANSCHEN

Sci-fi-filmer och serietidningar bruka spegla ”human augmentation” som någon slags futuristisk teknik som skapar cyborg-liknande varelser i gränslandet mellan människa och maskin, men verkligheten är mycket mindre extrem.

Läs mer

SÅ KAN AUTOMATISERING BIDRA TILL ATT HANTERA BYGGBRANSCHENS STÖRSTA UTMANINGAR

Robotarna kommer! Faktum är att de redan här – om än i form av de mindre sensationella koncepten digitalisering och automatisering. Men hur kan de bidra till att hantera byggbranschens största utmaningar?

Läs mer

SÅ DRIVER INTERNET OF THINGS OCH BATTERIDRIVNA VERKTYG PRODUKTIVITET

Behovet av högpresterande batteridrivna verktyg – från kompakta borrmaskiner till betongmejselhammare – bara fortsätter att öka på våra byggarbetsplatser.

Läs mer

SMARTARE TEKNIK - SÄKRARE BYGGBRANSCH

Det är ingen hemlighet att byggbranschen huserar en av världens farligaste arbetsmiljöer. Detta är inte bara ett arbetsmiljöproblem för anställda, utan det kan också ha en negativ påverkan på arbetsgivarens rykte, produktivitet och lönsamhet om anställda måste vara borta från arbetet på grund av sjukdom.

Läs mer

ATT ÄGA ELLER INTE ÄGA, DET ÄR FRÅGAN

Tänk dig att du startar en ny byggfirma, ska införskaffa verktygs-kit till den nya montören eller fått alla era verktyg stulna och behöver nya. Den första frågan du ställer är "ska jag köpa, hyra eller leasa utrustningen?"

Läs mer

Dela