Hilti’s post-installed rebar solutions cover everything from design to testing

Infästningslösningar för efterinstallerad armering

Säkrare, snabbare och mer flexibla infästningslösningar för efterinstallerad armering

Vi på Hilti vet hur viktigt det är att få armeringen rätt första gången. Med deadlines som måste hållas och hälso- och säkerhetsbestämmelser som måste följas så har du inte råd med dyrbara misstag - oavsett om det beror på felaktig installation eller brist på personal på gund av sjukdom eller skada. Med hand-arm-vibrationsskador (HAVS) och kvartsdamm  som innebär stora risker för personalen behövs det ett säkrare alternativ för att skydda de anställa och deras arbetsgivare. Vi förstår också hur problematiskt det kan vara om ditt dimensioneringsprogram inte är kompatibelt med andra programvaror eller om du är begränsad till att använda standardapplikationer med oflexibel dimensionering. Ok, du har sagt vad du tycker och vi lyssnade! Låt oss titta på våra infästningslösningar för efterinstallerad armering...

Loading

MINIMERA RISKERNA

Minskade vibrationer och praktiskt taget dammfri borrning

Vill du öka säkerheten för din personal och förhindra  smärtsamma sjukdomar som HAVS? Tack vare aktiv vibrationsreducering (AVR) ger våra borrhammare - även kraftfulla TE 60 och TE 70 - mindre  vibrationer, vilket hjälper till att minimera risken för permanenta skador.

Men vad händer med allt damm från borrning och manuell rengöring av borrhålen? Att inandas kvartsdamm kan vara dödligt. Därför har vi utvecklat SafeSet-systemet, som är en praktiskt taget dammfri lösning, som ersätter traditionell borrning och rengöring som sker genom att blåsa, borsta, blåsa. Koppla bara vår VC 20/40 dammsugare till vår TE-CD eller TE-YD hammarborr så förs dammet bort automatiskt utan att komma i kontakt med användaren, vilket gör processen mycket säkrare.

SPARA TID, ÖKA PRODUKTIVITETEN

Hoppa över flera steg genom automatisk hålrengöring

Felaktig installation av armering är inte bara farligt, utan kan också leda till tidsfördröjning och kostnadsökningar när felet måste åtgärdas i framtiden. Det vanligaste felet är dåligt rengjorda borrhål, vilket kan leda till ankarbrott om kemankaret inte applicerats ordentligt. Vårt SafeSet-system hjälper till att förhindra detta genom att borrhålen rengörs automatiskt så att armeringen blir rätt installerad från början. Och eftersom systemet borrar och rengör samtidigt kan du helt och hållet hoppa över momenten då du brukade blåsa, borsta, blåsa. Det sparar tid och jobbet blir klart snabbare.

Du kan också minimera dyrbara förseningar i projektet genom att hitta dolda armeringsjärn i betong innan du börjar, vilket minskar risken för skador av misstag i befintlig förstärkning.. Hilti PS 300 Ferroscan kan lokalisera armering snabbt och exakt, så att ditt borrarbete går snabbare och effektivare. Och för ännu snabbare applicering av injekteringsmassa kan du använda vår batteridrivna HDE 500-A22 injekteringspistol som gör att du har full kontroll och använder precis så mycket injekteringsmassa som behövs.

 SafeSet installation of post-installed rebar using the TE 70-ATC/AVR SDS Max (TE-Y) rotary hammer, a hollow drill bit and HIT-HY 200-R V3 mortar

TEKNISKA LÖSNINGAR SOM FUNGERAR

Flexibel dimensionering och sömlös integrering

Tänk om ditt dimensioneringsprogram för armering var kompatibelt med dina andra dimensioneringsprogram. Med PROFIS Rebar funkar det! Programmet länkar inte bara direkt till Hilti BIM/CAD-biblioteket, utan det integreras också sömlöst med dimensioneringsprogrammen AutoCAD® och Revit®. Och eftersom programmet är fullt flexibelt kan det till och med användas för icke-standardiserade applikationer där det finns varierande sättdjup, lasttyper, borrmetoder och övriga förhållanden. Dessutom behöver du aldrig oroa dig för efterlevnad eftersom programmet är baserat på de senaste byggnormerna och byggbestämmelserna inklusive Eurocode 2 och ACI.

AVR KOMBIHAMARE

Hjälp till att förhindra smärtsamma skador som hand-arm-vibrationer (HAVS) med våra borrhammare med aktiv vibrationsreducering. Eftersom de skapar mindre vibrationer bidrar de till att minska risken för permanenta skador och de är därför mycket säkrare än traditionella borrmaskiner.

Köp TE 70 borrhammare

SAFESET

Med SafeSet kan du säga farväl till manuell rengöring av borrhål. Byt ut den gamla metoden att blåsa, borsta, blåsa borrhålen mot vår sugborr med ansluten dammsugare för efterinjektering av armering, vilket är snabbare, mer tillförlitligt och praktiskt taget dammfritt.

Ta reda på mer

Dela