Internationell karriärsutveckling

Breddat perspektiv

internationell utveckling

Efter Världskulturdagen den 21 maj har våra bloggar fortsatt fokus på internationell karriärsutveckling och några av alla de enastående globala berättelser som Hilti har att erbjuda.

Den här gången berättar Carl Carlander om de olika yrkesroller som han har arbetat med inom Hilti och vilka möjligheter detta har inneburit för honom i sin tjänst som försäljningschef hos Hilti Sverige.  

 

där resan började

Jag har minst sagt haft flera olika yrkesroller under min tid hos Hilti och i flera olika länder. Jag började hos Hilti som projektledare 2012 och arbetade med företagsutvecklingsteamet på Hiltis huvudkontor i Liechtenstein. Därefter flyttade jag till Storbritannien, där jag bodde i två år när jag arbetade som regionchef inom BC.

Jag var redan tidigt i min karriär klar över att ambitionen var att hitta ett företag som skulle kunna göra det möjligt att förverkliga min dröm om att resa över hela världen och att utveckla min karriär i en internationell miljö och inom Hilti har jag kunnat förverkliga detta och mycket mer. Häromdagen slog det mig att jag faktiskt har tillbringat mer än halva mitt yrkesliv utanför Sverige och jag skulle inte vilja ändra på något av det.

För egen del har jag två gånger beslutat mig för att flytta utomlands inom Hilti, tack vare de spännande yrkesroller som funnits tillgängliga och alla underbara team jag har arbetat med. I samtliga av mina tjänster inom Hilti har jag verkligen känt att jag har haft en inverkan, eftersom varje tjänst och land har på olika sätt bidragit till min personliga utveckling.

Att ta steget

För mig har det alltid varit familjen som varit det största övervägandet när det har handlat om en utlandsflytt. Men tack vare allt fantastiskt stöd från Hilti vad gäller omlokalisering och integrering så har alla eventuella problem hanterats på bästa sätt och flyttarna har löpt på väldigt smidigt. Att bo och arbeta utomlands har inte enbart breddat mitt perspektiv inom branschen, det har även gett mig bättre förståelse för personerna runt mig. J

ag skulle verkligen rekommendera alla som funderar på en karriär utomlands att ta chansen.

Dela