Effektiva rörlösningar

Spara tid och pengar på dina kommersiella rörprojekt

Kommersiella rörprojekt kan vara riktigt utmanande. Ett vanligt problem är att kunna välja rätt produkter och samtidigt säkerställa att installationen går snabbt och håller hög kvalitet. Men tänk om du kunde slippa alla problem och istället hitta en lösning där val, beställning och installation kan göras enklare.  Och tänk om du dessutom kunde integrera innovativa brandskyddslösningar? Genom att välja Hilti som din produktivitetspartner kan du spara tid och minska arbetskostnaderna med upp till 24% för hela rörprojektet.

Loading
MEP Supports Selector

Gör arbetsplatserna säkrare

Förhindra muskel- och belastningsskador

Omkring 8,9 miljoner arbetsdagar gick förlorade på grund av arbetsrelaterade muskel- och belastningsskador åren 2019-20. Eftersom montage av rör ovanför huvudet är ett jobb som inte går att undvika, måste arbetarna lyfta armarna över 90 graders vinkel, vilket leder till extrema arbetsställningar och om detta upprepas många gånger kan man drabbas av överansträngning av armarna. Hilti EXO-01 exoskelett har utvecklats för att lindra de här problemen med hjälp av dynamiskt stöd åt armar och axlar.

Det bärbara systemet har visat sig minska belastningen på muskler och leder vid arbete ovanför huvudet, bland annat kommersiell rördragning. Är du rädd att utsättas för damm? Koppla på Hilti dammreduceringssystem (DRS) på din batteridrivna borrhammare för praktiskt taget dammfri borrning.

Gör utsättningsarbetet ännu snabbare

Avvägning på en helt ny nivå

Minska tiden för avvägning av montageskenor med ett mätverktyg från Hilti, till exempel PM 30-MG batteridriven multilinjelaser. Lasern kan enkelt hanteras av en person och har tre gröna 360 graders linjer, vilket gör rördragning, nivellering, avvägning och vinkelpositionering enklare än någonsin (även under svåra ljusförhållanden). För större flexibilitet på byggarbetsplatsen använd PMA 90 väggfäste med magnetfäste. Med hjälp av det kan du montera PM 30-MG på alla typer av metallmaterial och du behöver inget stativ. 

Ultimat ankarinfästning

Arbeta snabbare och säkrare

Installera infästningar supersnabbt med Hiltis verktyg och minska tiden för borrning med upp till 28 % med hjälp av Hiltis innovativa betongskruv. För tunga applikationer, såsom borrning i betong, är våra ergonomiskt utformade och kraftfulla SDS Max kombihammare perfekta.  Och när det gäller lättare uppgifter byter du till BX 3-ME 02 batteridriven bultpistol - då bildas det mindre damm än med traditionella borrmetoder och infästningen går snabbt och tyst.

Lättinstallerade stöd

Bidrar till lägre arbetskostnader

En kommersiell fastighet av normal storlek har kilometervis med rör som hålls på plats av tusentals komponenter såsom skenor och rörklammer. Så det är inte förvånande att sammansättning och installation av rörupphängning är mycket arbetskrävande med traditionella metoder. Men med Hiltis extremt flexibla rörupphängning kan du arbeta upp till 20 % snabbare när du installerar infästningar med en mutterdragare försedd med adaptiv momentmodul.

Täck skarvarna

Tillförlitliga brandskyddslösningar

Sluta med traditionella, krångliga brandskyddsskivor och brandskyddsmassor och börja istället använda Hiltis förfabricerade brandskyddslösningar. Det krävs ingen speciell utbildning och inga specialverktyg för att installera brandskydden och du kan minska arbetskostnaderna med upp till 33 %. Hilti erbjuder också flexibla och omfattande ETA-godkända lösningar för de flesta plast-, metall- och kompositrör, bland annat CFS-C EL brandskyddsmanschetter. De passar även för komplicerade montage såsom vid muffar, böjar eller sluttande rör. CFS-CID brandskyddande ingjutningsenhet är en perfekt lösning även för rörgenomföringar i golv.

Utmaningar med inventering

Vilken utrustning har du? Vem använder den och var är den? Behöver din utrustning service eller kalibrering? Är det dags att förnya medarbetarnas utbildning eller certifikat? Få in all väsentlig information och mer med ON!Track, Hiltis mjukvara för inventariehantering för byggbranschen.

Ta reda på mer

Hilti teknisk support

Samarbeta med Hilti för att dra nytta av support från våra experter under alla faser av projektet, från dimensionering till installation och styrning av projektet. Vi erbjuder allt från råd och rekommendationer från våra experter till ackrediterad utbildning och tester samt teknisk bedömning på plats för att hjälpa dig att hitta de godkända lösningar som du behöver.

Kontakta oss

Dela