Ny på hilti.se?Bli kund och logga in för att se dina priserRegistrera dig nu
Hilti

Funktioner & Användningsområden

Funktioner
  • Säkrare arbetsplatser – eliminera strömkablar vid komprimering av betong genom att uppgradera till en batteridriven betongvibrator
  • Enhetlighet och prestanda – konstruerad för att hjälpa dig uppnå jämförbara resultat med en stationär högfrekvensvibrator för invändig betong
  • Nuron-batterier med längre livslängd – konsolidera upp till 5 lastbilar betong (37,5 m3) med ett par B 22-170-batterier
  • Oslagbar rörlighet – lägre vikt och ergonomisk ryggsäck bidrar till att minimera både monteringstid och avbrott under arbetet
  • Mycket mångsidig betongvibrator – välj bland 9 olika blandare (säljs separat) för att på bästa sätt passa till den aktuella betongvolymen som ska komprimeras
Användningsområden
  • Invändig betongkomprimering för däck och väggar för ökad densitet i betong och borttagning av instängda luftbubblor
  • Konsolidering av fundament och grunder
  • Betongkomprimering för förgjutna element

Teknisk data

Dokument & filmer

Konsultering och support

Batteridriven Betong-Vibrator

Hur blir man enklast av med luftbubblor i betong?

 

Att vibrera betong är ett utmanande och kritiskt arbete. Nygjuten betong innehåller fickor med instängd luft som, om de inte avlägsnas omedelbart, kommer att leda till att betongen försvagas. Gjutformens yta och betongens hållbarhet försämras. Därför är det viktigt att ha en betongvibrator redo att användas när betongen gjuts. Våra batteridrivna betongvibrationsverktyg kan hjälpa till att få en högkvalitativ betonggjutning varje gång utan det krångel eller de driftstopp som orsakas av sladd- eller bränsledrivna betongvibratorer.

Vad får du med våra betongvibratorer?

Batteriverktyg ger flexibilitet på byggarbetsplatsen

Du behöver inte leta efter en strömkälla eller sträcka ut förlängningssladdar över hela byggarbetsplatsen - sätt bara på och kör, även på byggnadsställningar. Så snart betongen har gjutits kan arbetslaget börja vibrera.

Betongvibratorer som arbetar tillsammans

Genom att använda NCV 4-22 och NCV 10-22 tillsammans kan man hantera små och stora betongvolymer, vilket täcker de flesta behov på arbetsplatsen. De kompakta konstruktionerna innebär att de kan användas sida vid sida även i trånga utrymmen.

En batteriplattform

Alla våra betongvibratorer drivs av samma högpresterande 22V Nuron-batteriplattform som täcker alla tillämpningar du behöver på en arbetsplats, från lätt till tungt arbete.

Säkerare konsolidering av betong

Våra batteridrivna vibratorer gör dig kvitt av bränsle och rök som du får med bränsledrivna betongvibratorer. Ditt team gynnas också lägre nivåer av buller.

Vibrerar upp till 120 ton av gjutbetong

Med en enda batteriladdning och verktyget på ryggen

 

Projekt med komprimering av större betongvolymer som t.ex. plattarbeten, prefabricerade betongelement, grundstommar och grundläggningsarbeten kan du byta till den rökfria NCV 10-22 och hantera upp till 60 m3 betong på en laddning från två av våra Nuron B22-255-batterier - det är nästan åtta lastbilslass!

NCV 10-22:s lätta, ergonomiska ryggsäckslösning:

Arbeta mer självständigt genom att bära vibratorn på ryggen som en ryggsäck - användbart när man arbetar i trånga utrymmen eller på trånga platser, samt för att minska kostnaderna för arbetskraft.

Skona din rygg genom att bära maskinen med ergonomiska remmar runt axlar och midjan. Du slipper böja dig för att förflytta maskiner som inte har bärremmar eller be någon annan om hjälp. Optimerad för självständigt och smidigt arbete.

NCV 10-22 kan användas på ett säkrare sätt inomhus tack vare att den helt enkelt är batteridriven och avger varken farliga avgaser eller buller. Dessutom slipper du att hantera drivmedel vid transport och underhåll.

Huvudströmbrytaren är lättåtkomlig på axelremmen och en tydlig indikator av batteristatus gör att du kan arbeta proaktivt med bra planering i förväg.

Systemet med motor i huvudet innebär att det blir mindre vibrationer i slangen, vilket bidrar till ökad användarkomfort och minskad trötthet.

Kraftfulla lätthanterliga vibratorer

22V Betongvibratorer för mindre projekt

 

Den kompakta men kraftfulla NCV 4-22 betongvibratorn är idealisk för flexibel konsolidering av betong. Dessa inkluderar: kompaktering, avlägsnande av luftbubblor i prefabricerade väggar eller väggar med förspänningskablar, kantstenar, små grundläggningar och lappverk. Det smala 28 mm stora huvudet gör det lättare att komma åt svåråtkomliga delar av betonggjutningen och med kraften av Nuron klarar du att arbeta effektivt i över en timme på en laddning.

De fem bästa tipsen för betongvibrering för en jämn och säker finish

Välj rätt kombination för jobbet

Välj rätt betongvibrator, pisklängd och huvuddiameter för din tillämpning. Du bör kunna få plats med vibratorstången mellan armeringsgapet. För mindre betongvolymer kan en kompakt handhållen vibrator vara effektivare. Givetvis spelar det stor roll vilken typ av betong du använder.

Håll alltid vibratorn vertikal

Håll vibratorhuvudet i upprätt läge för att få en jämnare blandning av betong och aggregat. Horisontell rörelse kan leda till ojämn komprimering och öka risken för att vibratorn fastnar i armeringsjärn.

Förhindra kalla leder

Dessa uppstår när det finns otillräcklig bindning mellan ett äldre betongskikt och det nya betongskiktet. För att undvika detta ska du trycka in vibratorns spets minst 15 cm in i det tidigare betonglagret.

Sakta men säkert

Se till att placera vibratorhuvudet i betongen med jämna mellanrum för att undvika ojämn komprimering. När du är klar drar du tillbaka vibratorn långsamt, inte snabbare än 7 cm per sekund. Om det uppstår bubblor när betongvibratorn dras tillbaka behövs mer vibration.

Vibrera inte betongen för länge

För att lyckas med kompakterad betong ska du vibrera tills betongytan har fått en glansig yta och luftbubblorna har försvunnit, annars finns det risk att vibreringen delar den blanka ytan och således blir betongens yta svag. Det som kännetecknar färdigvibrerad gjutbetong är att skiktet på ovansidan är fri från bubblor och slät.