Ny på hilti.se?Bli kund och logga in för att se dina priserRegistrera dig nu

Exoskelett

Visa exoskelett för överkroppen som minskar trötthet och hjälper dig undvika skador vid arbete ovanför huvudet

Nollgravitation när du borrar och bilar väggar

Utrusta dig med Hilti EXO-T-22 Verktygsbalanserare

KOMMER I AUGUSTI

Vi introducerar en banbrytande teknik som bidrar till förbättrad produktivitet på arbetsplatsen och minskad belastning på din överkropp med EXO T-22 Verktygsbalanserare.

EXO T-22 Verktygsbalanserare är en batteridriven "lyftkran" för handhållna elverktyg som är kapabel av att hissa upp dina bilningsmaskiner och borrhammare till den nivå du behöver för att utföra arbeten mot väggar. Det är som man brukar säga, arbeta smartare, inte hårdare. Kontakta oss för mer information.

Exo-s Overhead Exoskeleton

EXO-S Exoskelett för axlar

Omdefiniera arbete över huvudhöjd med Hiltis exoskelett för överkroppen

Avlasta din personal och se till att dina projekt och arbetsplatser fungerar smidigt med exoskelettdräkten EXO-S för överkroppen. Vårt passiva exoskelett ger ergonomiskt stöd. Det hjälper till att minska nack- och axelbesvär som orsakas av repetitiva eller påfrestande arbetsuppgifter ovanför axelnivå.

exo-s

FÖREBYGGER SKADOR I LEDER OCH MUSKLER

Undvik överansträngning och arbetsskador

Att behöva ta ledigt från jobbet på grund av hälsoproblem leder inte bara till kostnader för lång sjukfrånvaro, det kan också påverka välbefinnandet för de drabbade och deras familjer. Tre av fem arbetstagare i EU rapporterar muskuloskeletala besvär, vilket är ihållande smärta som hindrar människor från att arbeta eller delta i samhället. Att lida av besvär i leder, rygg eller bindväv kan till och med leda till förtidspensionering, vilket ökar arbetsgivarens sociala ansvar. Att minska riskerna av överbelastning vid krävande arbetsuppgifter bidrar till att förebygga kroniska ledsjukdomar - förebyggande alltid är bättre än rehabilitering.

STÖDJER DE MEST KRÄVANDE UPPGIFTERNA PÅ ARBETSPLATSEN

Minska belastningen på axlarna med upp till 60 % med vårt passiva exoskelett

EXO-S är utformad för universell användning på byggarbetsplatser som kräver arbete med händerna över axelhöjd. Den är byggd för att klara de tuffaste förhållandena på arbetsplatsen och använder mekanisk kabeldragningsteknik för att flytta axelbelastningen till höfterna. Detta bidrar till att minska belastningen på axlarna med upp till 60%. Du kan även arbeta med den på höga höjder såsom byggställningar tillsammans med säkerhetssele.

Tillämpningar

Interiör

 • Nedpendlat undertak
 • Tak -och väggslipning
 • Målning
 • Isolering

Byggnadsarbete

 • Slipning
 • Tung borrning
 • Formsättning

VVS-Installation

 • Rörupphängningar
 • Vattenspridare, sprinklers 
 • Ventilationssystem

Elinstallation

 • Borrning ovanför huvudet
 • Arbete med kabelstegar
 • IT-infrastruktur

Lätt och kompakt design

Begränsar inte din naturliga rörelseförmåga så att du kan arbeta bekvämt hela dagen

EXO-S stöder naturlig rörelse av armarna och har en låg vikt på endast 2,4 kg. Tack vare sin kompakta design kan den bäras hela dagen och hindrar inte armrörelserna i någon position. Ingen strömkälla behövs, vilket gör att den alltid är redo att användas.

Ta väl hand om dina anställda kollegor och dig själv

Prestera på topp med hälsan i behåll

I tider av arbetsbrist kan EXO-S bidra till att långsiktigt och kortsiktigt hålla ditt team friskare och säkrare. Exoskelettet bidrar till att minimera risker för din personal. Genom att erbjuda en säkrare arbetsplats kan du attrahera och behålla kvalificerad arbetskraft.

Leverera projekt i tid genom att minska sjukfrånvaron och dess direkta eller indirekta kostnader för ditt företag.