Teknologin bakom spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth

Bluetooth kalustonseuranta

Vårt nya system för spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth har beskrivits som den biten som saknas i inventariehanteringspusslet. Men hur kan denna nya innovation hjälpa dig att öka produktiviteten genom större synlighet och bättre automatisering av dina processer?

Från ON!Track till Bluetooth-spårning…

Tills nu har ON!Track tillåtit byggbranschen att spåra inventarier via ett system av slitstarka streckkodsetiketter, som kommunicerar med en molnbaserad programvara för inventariehantering. Detta är en pålitlig lösning för att identifiera verktyg eller utrustning, koppla utrustningen till ansvarig person och plats samt tillhandahålla all relevant, tillhörande dokumentation.

Men om en medarbetare till exempel glömmer bort att skanna etiketter för ett föremål för att uppdatera platsen, så kan det vara svårt att ta reda på var detta föremål befinner sig. Så några av våra kunder har bett oss att lösa detta på något sätt. Därför har vi utvecklat smarta ON!Track-taggar för spårning med hjälp av Bluetooth och gjort ON!Track till ett ännu mer värdefullt system för branschen. Eftersom i genomsnitt 35% av alla byggprojekt genomgår en större förändring efter halva byggtiden, vill du inte slösa bort dyrbar tid med att leta efter verktyg ... 

Genom ett nära samarbete med några av våra kunder runt om i världen satte vi systemet på tuffa prov och visade hur effektivt det fungerade. Det är en del av vår kultur på Hilti att ha direkt kontakt med kunderna på plats och den relation vi har byggt upp med dem innebär att vi lyssnar till deras idéer och utvecklar lösningar som hjälper dem att möta sina vardagliga utmaningar.

Utvecklingen av spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth

Vi har lagt ner mycket tankearbete och forskning på att utveckla spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth och skapat funktioner som våra kunder efterlyser. De gav oss utmaningen att utveckla en lösning som minskar riskerna för att tappa bort värdefull utrustning och kunna genomföra snabba och noggranna kontroller av inventarier. 

Vi testade mer än 30 olika lösningar för att se hur de fungerade innan vi skapade en ny typ av slitstarka etiketter som kombinerar Bluetooth Low Energy (BLE) och Near Field Communication (NFC). 

Tack vare ett nära samarbete med våra kunder kunde vi testa våra nya smarta ON!Track-taggar för spårning med hjälp av Bluetooth ute i verkligheten, för det mesta under tuffa förhållanden. Det håller nu snabbt på att etableras som en väsentlig del av det blivande standardsystemet för inventariehantering inom byggbranschen. 

Hur kan jag dra nytta av dessa smarta taggar?

Nästan 60% av byggföretagen investerar inte i några nya teknologier. Och detta förhindra företagen från att dra nytta av nya teknologier för att öka produktiviteten och kvaliteten på arbetsplatserna samt leverera projekt i tid. Spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth kan hjälpa till på framför allt tre sätt ...

1)     Kolla inventarierna genom att bara klicka på en knapp. Genom att utnyttja Bluetooth i din mobila enhet, kan du snabbt kolla inventarierna på en plats i närheten - vilket sparar tid och förbättrar noggrannheten. 

2)     Kolla var ett föremål sågs senast så slipper du att lägga ner tid på att söka efter det. Utrustning med Bluetooth-taggar är märkta med den senaste platsen baserat på platsen av närmaste ON!Track-användare. 

3)     Kolla snabbt vad som finns i närheten, så att inget försvinner eller lämnas kvar. På så sätt sparar du både tid och pengar.

Vi på Hilti vet att inventariehanteringssystem för byggbranschen är av största betydelse för i stort sett alla företag. Att kunna spåra verktyg och utrustning oavsett format eller storlek på byggarbetsplatserna är en utmaning. ON!Track inventariehanteringssystem kan hjälpa till att digitalisera metoderna för hantering av verktyg och utrustning för att förbättra effektiviteten och konkurrenskraften. Genom att utveckla ON!Track med vår spännande Bluetooth-innovation har vi tagit inventariehanteringssystemet till en ny nivå.