Exoskelett avlastar när du arbetar över huvudhöjd

Intervju med världens första användare!

Arbete över huvudhöjd är vanligt på byggarbetsplatser och det kan leda till allvarliga skador för både anställda och företag. De anställda riskerar skador som påverkar hälsa och välbefinnande samt även minskade inkomster om man tvingas bli borta en längre tid från jobbet. Företag drabbas av sämre lönsamhet på grund av förlorade arbetsdagar och lägre produktivitet.    

Vår innovation, som har utvecklats i samarbete med medicinteknikföretaget Ottobock, är ett bärbart exoskelett som tagits fram för att underlätta byggnadsarbetarnas arbete. EXO-O1 underlättar för byggnadsarbetarna att utföra fysiskt tunga jobb som att montera gipsskivor i tak. Detta är något som Peterson and Hansson lägger mycket fokus på.   

Byggnadsarbetare bär EXO-O1 exoskelett vid arbete över huvudhöjd

Peterson & Hansson - ett av världens första företag att köpa in EXO-O1

Vi är stolta över att kunna hjälpa byggföretaget Peterson & Hansson i dess strävan att skydda sina anställda från skador. PH Bygg köpte några av de första EXO-O1 i världen och därför åkte vi ut och träffade Per Thorén för att fråga vad han tycker! Per är snickare och skyddsombud och har använt exoskelettet i över ett halvår.

Se filmen

Please enter Alternative Text here (optional)

"Våra anställda har använt EXO-O1 i tre månader nu och de har berättat att de har upplevt betydligt mindre trötthet i axlarna vid arbetsdagens slut."

EXO-O1 avlastar armar och axlar vid arbete över huvudhöjd och överför vikten på armarna till höfterna via överarmsstöden med hjälp av avancerad kabelbaserad mekanisk teknik. EXO-O1 är en passiv modell, vilket innebär att funktionen inte kräver någon energiförsörjning. Den har justerbara kraftinställningar, vilket gör det möjligt för företag att hjälpa medarbetare med olika behov. De enkla inställningarna säkerställer både perfekt passform för användaren och gör det också möjligt att dela EXO-O1 mellan olika medarbetare.  

EXO-O1 har medfört stora fördelar de anställda på Peterson och Hansson och man har märkt många positiva effekter av att arbeta med hjälp av exoskelettet. En säljare på Hilti beskriver det så här: "Vårt system har visat sig minska muskelbelastningen och lätta belastningen på axlarna med upp till 47 procent. Därför är vi övertygade om att vi kan förbättra produktiviteten och säkerheten för andra företag med liknande ambitioner och deras medarbetare med den här avancerade tekniken."

Dela