DX 6 Direct Fastening Tool Installing Wood to Steel

Från DM 4 till DX 6: Utvecklingen av Hiltis direktinfästningssystem

Det har hänt mycket med direktinfästning på 70 år ...

DX 6 bultpistol Installering av isolering

Sedan 1950-talet har vi återuppfunnit hjulet för att hitta säkrare och snabbare sätt att montera material inom inrednings- och byggbranschen. Tekniska framsteg har lett till ett skifte från traditionella metoder såsom borrning och fastsättning till det som idag är en hel uppsättning med effektiva direktinfästningslösningar. Det öppnar upp helt andra möjligheter och ger dig tillgång till olika typer av verktyg för alla typer av jobb.

Men låt oss ta det från början ...

VAD ÄR DIREKTINFÄSTNING?

En bultpistol används för att fästa material såsom trä, isoleringsmaterial och andra material mot betong eller stål. Verktyget kan generera en kraft på upp till 325 J med bara en knapptryckning, beroende på verktygsmodell. Det är tillräcklig kraft för att spikarna ska tränga igenom riktigt hårda ytor. Så det är inte konstigt att det hjälper våra kunder att bli klara med sina sina vardagliga arbetsuppgifter fem gånger snabbare. Glöm borrning och traditionella metoder! Metoden är också nästan helt dammfri. Så du och dina medarbetare slipper riskera att andas in skadliga dammpartiklar.

Verktyget, som kan vara krut-, gas- eller batteridrivet, består av tre huvudkomponenter - verktyget, drivkraften och fastsättningsdonet. De täcker en mängd olika applikationer, från isolering och uppregling till montering av spjälgaller och formsättning. Det kan antingen göras halvautomatiskt , helautomatiskt eller med högpresterande batteridrift.

UTVECKLINGEN AV HILTIS DIREKTINFÄSTNINGSVERKTYG

1952

DM 4

DM 4

Första handdrivna bultpistolen patenterad av Martin Hilti.

1953

Hilti Perfix

Hilti Perfix

Höghastighetsfästdon för magasinerad spik. Det första krutdrivna (PAT) verktyget som utvecklats och sålts under varumärket Hilti.

1956

Hilti Automatic

Hilti Automatic

Höghastighetsfästdon för magasinerad spik, med lutande frontparti. Aktiveras via avtryckare.

1957

DX 100

DX 100

Första hammardrivna bultpistolen för magasinerad spik med kolvprincipen.

1965

DX 300

DX 300

Patrondrivet, avtryckarmanövrerat verktyg med kolv.

1969

DX 350

DX 350

Lansering av bandade spik.


1977

DX 450

DX 450

Ny upprepningsmekanism och kraftreglering.

1986

DX 36 M

DX 36 M

Första spikmagasinet för användning med bandad spik. 

1994

DX A40

DX A40

Helautomatisk kolvretur.

1995

DX A41

DX A41

GRU gasreturenhet.

2002

DX 460

DX 460

Avancerat, helautomatiskt verktyg som lanserades som ett "system" för användning inom olika applikationer. 

2017

DX 5

DX 5

Uppkopplat verktyg med digital serviceindikator och Bluetooth-funktion.

LANSERING AV DX 6

DX 6 bultpistol

Batteri- och krutdrivna DX 6 ger dig den hastighet och mångsidighet som du behöver för att bli klar med jobbet snabbare och säkrare. Det är ett pressat schema på byggarbetsplatserna idag med en mängd olika arbetsmoment som ska utföras och deadlines som måste hållas. Vi vet hur viktigt det är med ett verktyg som kan användas för många olika uppgifter och som kan anpassas för olika situationer. DX6 är inte bara ett lätthanterat verktyg med bara en patron och Active Power Control. Det är ett verktyg som också ger dig  fullständig flexibilitet samtidigt som du hela tiden får den information som du behöver. 

VÅR ENKLASTE BULTPISTOL

DX 6 bultpistol Installering av injekteringsslang

Nu är det enklare än någonsin att välja rätt kraft tack vare Active Power Control - ett intuitivt framåtriktat regleringshjul som är perfekt placerat för snabba justeringar. Detta är särskilt praktiskt när du arbetar med många olika typer av material. Du finjusterar enkelt inställningen av kraften genom att vrida på inställningsratten. En snabb och smidig lösning som ökar produktiviteten i ditt arbete.  Vi har också fokuserat på att göra underhållet enklare. Det ska aldrig ta längre tid än nödvändigt att rengöra ditt verktyg. Med en enda tryckknapp tar du enkelt isär verktyget så att du kan rengöra det och sedan snabbt sätta ihop det igen - du slipper allt krångel och strul som kan fördröja arbetet.

EN PATRON FÖR MAXIMAL MÅNGSIDIGHET

DX 6 ger dig maximal mångsidighet

De dagar är förbi då du var tvungen att ladda och ladda ur patroner för olika applikationer. Tack vare tekniken med en universell patron på DX 6 finns det nu en patronremsa som passar för allt. Så att du snabbt kan växla mellan olika jobb och arbetsplatser med ett enda verktyg som du kan använda till allt.   Det här gör att du har maximal mångsidighet. Dessutom blir arbetet mycket enklare för nya användare, lagerhanteringen underlättas och den totala produktiviteten förbättras.  

Om du jobbar inom byggbranschen eller med inredningsarbeten kan du enkelt fästa trä i betong eller stål med bultpistolen. Ett perfekt verktyg när du ska installera gipsskivor, isolering, vattensäkring och formsättning.  För särskilt robusta applikationer kan du använda den näst kraftigaste patronen. Med ett marknadsledande energiomfång på 140-345 J är du väl rustad för alla jobb som kan dyka upp. 

FULLSTÄNDIG KOLL MED BLUETOOTH-ANSLUTNING

DX 6 bultpistol Bluetooth-anslutning

Din högtalare och din mobil är smarta, varför skulle inte dina verktyg också vara det? Vi kan alla behöva en hjälpande hand då och då. Därför använder DX 6 Bluetooth- och NFC-anslutning för att ge dig en försiktig knuff när verktyget behöver lite TLC. Ladda bara ner Hilti Connect-appen i din mobil, så får du en varning när verktyget behöver rengöras eller lämnas på service. Det innebär att du kan planera in underhåll i förväg så att du sparar tid och undviker överraskningar i sista minuten. Appen spårar också dina aktiviteter och hur du använder verktyget. På så sätt blir det lättare än någonsin att ha koll på produktiviteten och hålla dig informerad.

Så, då var det klart. 70 års innovation, som avslutas med nya DX 6 som är mångsidig, uppkopplingsbar och mycket lätt att hantera.  DX 6 är ett praktiskt taget dammfritt och säkrare alternativ till traditionella metoder. Det kommer inte bara att hjälpa dig att arbeta snabbare och smartare utan också ge dig den flexibilitet som du behöver för att anpassa ditt arbete efter olika uppdrag.  

Låter det intressant? Gå in på vår DX 6-sida så får du veta mer!

SE HUR DX6 FUNGERAR

Video DX 6 bultpistol

Dela