FRÅGOR OCH SVAR OM HILTIS BATTERIDRIVNA VERKTYG

Hitta svaren på vanliga frågor om Hiltis batteridrivna verktyg och batterier

Läs mer om allt du behöver veta om om batteridrivna verktyg och batterier.

Kan du inte hitta svaret på din fråga? Kontakta oss nedan!

BATTERIPLATTFORMAR

Vad är skillnaden mellan Hiltis 12 V-, 22 V- och 36 V-batteriplattformar och Nuron batteriplattformar?

Nuron är det senaste tillskottet till Hiltis portfölj av batteridrivna verktyg och innebär att verktyg som drivs på våra nuvarande 22V- och 36V-plattformar kommer att drivas på en och samma batteriplattform. Det ger dig en enda kraftfull, högpresterande batteriplattform för alla dina batteridrivna verktyg från Hilti. Med Nuron kan du förenkla arbetsmomenten i din verksamhet eftersom du kan utföra alla dina applikationer – från skruvdragning till betongkapning – med samma uppsättning högpresterande, utbytbara 22V Nuron-batterier och laddare. Och eftersom plattformen är uppkopplad får du också tillgång till en rad datadrivna tjänster, som utvecklats för att förenkla hanteringen av utrustning. 

NURON

Hur exakt fungerar Nurons smarta uppkopplingsfunktioner?

Nuron-verktygen genererar data som sedan lagras på det anslutna batteriet. När batteriet är laddat överförs data säkert via mobilnät till molnet. Det kommer inte att bli några avbrott i dina arbetsflöden eftersom ingen särskild installation, konfiguration eller annan åtgärd krävs. Data från Nuron kan ge dig proaktiva tjänster, som bidrar till att minska antalet driftstopp (till exempel påminnelser om batteribyte). Datan ger också information om den plats där verktyget senast laddades och användes och andra praktiska insikter som hjälper dig att fatta välgrundade beslut om din verktygspark. Dessa datadrivna tjänster är tillgängliga via ON!Track som är tillgänglig via app och webb.

Är samtliga Nurons uppkopplingsfunktioner tillgängliga för alla kunder?

Alla Nuron-kunder har tillgång till plattformens inbyggda batteridiagnostik och till verktygshanteringsfunktioner via ON!Track-appen. Du kan använda appen för att skanna verktyg och batterier, få tillgång till videor och instruktioner, hitta relaterade produkter (såsom tillbehör) eller skicka reparationsbeställningar på ett smidigt och enkelt sätt. När ett batteri är uttjänt eller inte längre fungerar optimalt, kan du även byta ut det snabbt och enkelt direkt från appen. Om du är en kund som använder Hilti Fleet Management och inventariehanteringssystemet ON!Track, kommer du också kunna dra nytta av en ständigt växande portfölj av datadrivna premiumtjänster och programvaror. Alla laddare som levereras med vårt Fleet Management-program är uppkopplade som standard. 

Det innebär att du omedelbart kommer att informeras om det uppstår eventuella problem med batterierna. Du kommer också att snabbt kunna hitta var alla verktyg befinner sig eller identifiera verktyg som inte används för tillfället så att du kan få ut dem till dina medarbetare. Du kan också använda data som samlas in på ett säkert sätt av Nuron-plattformen för att identifiera och analysera användningstrender. Använd den här informationen för att bygga upp en verktygspark som verkligen fungerar optimalt för din verksamhet.

Behöver jag utbildning för att använda den uppkopplade Nuron-plattformen?

Nej. Nuron-plattformen har tagits fram för att vara enkel att använda utan att skapa störningar i din verksamhet. Vår kundservice är redo att svara på alla frågor du kan ha och hjälpa dig att använda din data.

Kommer Nuron att spåra sådant som arbetstider, medarbetares produktivitet eller andra känsliga uppgifter?

Nej. Data som genereras av Nuron-plattformen är inte kopplad till enskilda användare. Det är bara information om verktyg - såsom fakta om när och hur verktyg används, felkoder, laddningsplats eller batteristatus. Om du vill koppla ihop verktygsdata och användarinformation kan du göra detta frivilligt med hjälp av relevanta funktioner i ON!Tracks digitala inventariehanteringssystem. Kontakta oss för mer information om uppkopplingen av vår nya batteriplattform.

UPPGRADERING TILL NURON

Måste jag byta till Nuron eller kan jag fortsätta använda de batteridrivna Hilti-verktyg som jag redan har?

Du kan fortsätta använda de batteridrivna Hilti-verktyg du har. Men vi rekommenderar verkligen att du uppgraderar till Nuron eftersom plattformen ger högre prestanda och större anslutningsfördelar till ett liknande pris.

Är Nuron-verktyg dyrare än nuvarande 22V- och 36V-verktyg från Hilti?

Nuron-plattformen ligger på samma prisnivå som våra andra batteriplattformar. För mer fakta om specifika verktyg kan du gå in på produktsidorna på vår webbplats, kontakta vår kundservice, prata med din säljare eller besök en av våra Hilti-butiker.

Vad gäller för reservdelar och tillbehör? Måste jag byta ut alla dessa också?

Nej – alla reservdelar och tillbehör till verktygen behöver inte bytas ut. För mer information kan du gå in på produktsidorna på vår webbplats, kontakta vår kundservice, prata med din säljare eller besök en av våra Hilti-butiker.

Hur länge kommer nuvarande Hilti 22V- och 36V-verktyg att finnas kvar?

De nuvarande 22V- och 36V-plattformarna kommer att finnas kvar och med tillgång till support så länge detta är är nödvändigt.

Kan jag fortfarande använda 12V-plattformen med ultrakompakta verktyg för lättare applikationer?

Ja. Du kan fortsätta använda Hilti 12V batteridrivna verktyg för lättare applikationer i svåråtkomliga utrymmen och vi kommer att fortsätta att utveckla denna plattform. 

Kan jag använda de Hilti 22V- och 36V-verktyg som jag redan har med Nuron-batterier?

Du kan ansluta en adapter till nästan alla dina nuvarande 22V-verktyg så att du kan använda Nuron-batterier. Kolla produktsidorna på vår hemsida, kontakta kundservice eller besök en Hilti-butik för information om adaptern går att använda till ett specifikt verktyg. Tyvärr finns det ingen adapter för 36V-verktyg.

BATTERIER

Hur ska jag förvara och hantera litiumjonbatterier?

För längre batteritid, högre produktivitet och ökat skydd för dina medarbetare rekommenderar vi följande: 

  • Temperatur vid förvaring mellan –20°C och +40°C  
  • Använd den inbyggda statuskontrollen på dina Nuron-batterier för att säkerställa att de är fullt produktiva
  • Förvara inte batterier med ansluten laddare. Ta alltid bort batteriet från laddaren när batteriet är laddat
  • Förvara aldrig batterier där de kan utsättas för direkt solljus, på värmekällor eller bakom glas
  • Ambient operating temperature of between -17°C and +60°C
  • Omgivande arbetstemperatur mellan -17°C och +60°C
  • Håll batterierna rena – ta bort damm och smuts med en torr, mjuk borste eller en torr trasa
  • Använd inte batterierna i något annat syfte (t.ex. som hammare)

Vad betyder batteristatus?

Batteristatus refererar till återstående livslängd för litiumjonbatterier. Alla litiumjonbatterier förlorar kapacitet och prestanda när de åldras – oavsett om det är batterier till verktyg eller batterier till bärbara datorer och mobiltelefoner. Med Nuron-plattformen får du vägledning via statusfunktionen om när ett batteripaket bör bytas ut. Det gör att du alltid vet med säkerhet att du arbetar med ett verktyg som är så produktivt som möjligt.

Fungerar litiumjonbatterier i kallt väder?

Den omgivande arbetstemperaturen bör vara mellan  -17°C och +60°C, men de optimala temperaturförhållandena är mellan 10°C till 30°C. Batterier kan inte laddas i temperaturer under 0°C.

Ska litiumjonbatterier vara helt urladdade innan de laddas?

Nej, du behöver inte se till att ditt litiumjonbatteri är helt urladdat innan du laddar upp det igen. Litiumjonbatterier är mångsidiga och det är ingen risk att batteriets livslängd förkortas på grund av minneseffekter från partiell laddning och urladdning.

Hur länge håller Hiltis litiumjonbatterier?

Nuron-batterier innehåller högkvalitativa litiumjonceller som är utvecklade för att leverera hög prestanda och lång livslängd. Livslängden för varje batteri beror på ett antal faktorer,  bland annat vilken typ av verktyg som används, hur stor kraft som används, hur ofta verktyget används och omgivande arbetstemperatur.

MILJÖMÄSSIG HÅLLBARHET

Hur gör jag för att kassera litiumjonbatterier på ett säkert sätt?

Vi tar ansvar för våra produkter under hela deras livstid och även i slutet av deras liv så att de inte hamnar på avfallsanläggningar. Du kan lämna in dina kasserade Hilti-batterier i en Hilti-butik eller kontakta renhållningsverket i din kommun eller myndigheter för hälso- och säkerhetsfrågor för rådgivning om avfallshantering av batterier. Innan du kasserar dina batterier bör du täcka över kontakterna med icke-ledande material (till exempel eltejp). Lägg inte kasserade batterier i hushållsavfallet.

Kan Hilti batteridrivna verktyg återvinnas?

 Det bästa är att lämna in dina kasserade Hilti-verktyg i en Hilti-butik så ser vi till att de återanvänds och återvinns på rätt sätt. Om det är möjligt använder vi reservdelarna från de verktyg vi samlar in, annars återvinner vi materialen i verktygen. Våra verktyg består av höga andelar stål, koppar och aluminium och över 70 % av verktygens massa kan återvinnas för en mängd olika ändamål. Vi arbetar ständigt med att försöka höja detta procenttal ytterligare.

Vad gör Hilti för att minska miljöpåverkan från sina batteridrivna verktyg?

På Hilti fokuserar vi på den totala livscykeln för våra produkter. För närvarande använder vi till exempel 23 % återvunnet material i genomsnitt i våra produkter (mot ett globalt genomsnitt på 8 %) och 100 % av vår produktion sker med förnybar energi. Vi fokuserar också på reparationer av verktyg hellre än utbyte och när ett verktyg når slutet av sin livslängd hämtar vi det utan kostnad hos våra globala insamlingspartners. Allt som inte kan återanvändas återvinns via våra granskade logistikpartners. Detta gör att vi kan bedöma om verktyg kan återanvändas, antingen som kompletta verktyg för donationer eller som komponenter för vårt återanvändningsprogram av reservdelar. Eftersom våra verktyg består till mer än 70 % av metall kan det mesta av verktygets vikt återföras till internationella råvarumarknader. För mer information, besök sektionen om hållbarhet på vår webbplats.

Vad gör Hilti för att minska miljöpåverkan från litiumjonbatterier?

Batterier som samlas in av vårt globala nätverk av omvänd logistik återvinns av partners som är specialiserade på batteriåtervinning. De utvinner specifika material, bland annat kobolt, nickel och litium. Dessa material används därefter i kommande tillverkningsprocesser. Vi arbetar med återvinningspartners för att förbättra återvinningsprocessen och för att säkerställa att så mycket som möjligt av dessa värdefulla material utvinns.

Fler frågor?

 

Om du har en fråga som vi inte har kunnat svara på, vill vi gärna att du hör av dig! Ta kontakt med vårt team nedan. 

Dela