Ny på hilti.se?Bli kund och logga in för att se dina priserRegistrera dig nu

Batteridrivna mutterdragare

Visa batteridrivna mutterdragare för lätt och tung förankring och bultning i metall, trä och betong

Visa batteridrivna mutterdragare för lätt och tung förankring och bultning i metall, trä och betong
SIW 6-22 ½" Batteridriven mutterdragare Kraftfull batteridriven slagmutterdragare 1/2" friktionsringsstäd för ett brett utbud av infästningar i betong och bultning mot stål eller trä (Nuron Li-ion Platform)
Åtdragning med Hilti mutterdragare

Batteridrivna mutter dragare

Få det vridmoment du behöver vid åtdragning av bult och mutter i betong, metall och trä

Hiltis sortiment av premium 22V mutterdragare täcker alla dina behov från lätta till tunga åtdragningar. Från kompakta mutterknackare för svåråtkomliga ytor till kraftfulla mutterdragare för tunga arbeten. Verktygen är kompatibla med Hiltis Adaptive Torque-system, SI-AT-22, vår smarta digitala momentadapter som kopplas mellan verktyget och batteriet.

Arbeta snabbare med rätt mutterdragare för din uppgift

Välj mellan den vinkelmutterdragaren SIW 4R-22 för trånga utrymmen, den kompakta SIW 4AT-22 för infästningar av icke-strukturella, ETA godkända system, SIW 6AT-22 (kommer 2024) med medelhögt vridmoment för ett bredare utbud av arbetsmoment och de kraftfullare SIW 8AT-22 (kommer 2024) och SIW 10-22 (kommer 2024) för strukturella fastsättningar.

Mer exakt förankring med fästelement som är utformade speciellt för våra mutterdragare

Våra batteridrivna mutterdragare med knackfunktion har utformats med noggrann design för att fungera tillsammans med lämpliga infästningar, så att du kan ställa in dem korrekt varje gång utan att skada vare sig fästelement eller grundmaterialet. För ännu snabbare och mer exakt åtdragning kan du prova vår modul Adaptive Torque SI-AT-22.

Smidigare dokumentation av fästanordningar för enklare efterlevnad

Hiltis Adaptive Torque-modul, eller AT-modul, dokumenterar varje utförd infästning, upp till 10 000 åtdragningar per laddning vilket ger bättre förutsättningar vid dokumentation av era installationer och minskar risken för misslyckade inspektioner.

Rätt moment vid varje åtdragning

Minska risken för omarbetning med Hiltis AT Modul

Vid arbete med expanderbultar, ingjutna ankarskenor, montage av skensystem eller åtdragning av bultar kan det bli besvärligt att gå tillbaka och rätta till felaktigt åtdragna infästningar. Mer tid går åt och pengar ödslas på redan ansträngda budgetar. Vår AT modul fungerar tillsammans med våra mutterdragare och slagskruvdragare för att snabbt och enkelt försäkra dig om att dina infästningar har dragits åt enligt ETA-godkännanden. Den inbyggda streckkodsläsaren gör att inställningarna enkelt läses in från QR koden på din ask med infästningar från Hilti och du kan börja arbeta med de rätta inställningarna. Efteråt kan verktyget anslutas till en dator för att omedelbart skapa ett detaljerat installationscertifikat, vilket sparar tid på pappersarbete i kontoret i efter hand.

Låt inte stilleståndstid uppstå på din arbetsplats

Undvik "downtime" med mer robusta infästningar och utbytbara reservdelar

Förläng verktygets livslängd och minska stilleståndstiden genom att välja mellan våra två mer robusta lösningar: 1/2"-städ med fastsättning av friktionsring i hylsa eller 1/2"-städ med spärrstift. Hiltis sladdlösa mutterdragare SIW 6AT-22 och SIW 8AT-22 levereras båda med friktionsringstäd och reservfriktionsringar så att du snabbt och enkelt kan byta ut slitna friktionsringar. SIW 4AT-22 har en förbättrad lösning för spärrstift, vilket innebär att dess inre struktur är mindre benägen att försvagas med tiden, vilket ger dig en lösning med längre livslängd på arbetsplatsen.

Byggd för snäva utrymmen

Nå in i trånga utrymmen med en vinkelmutterdragare

Tack vare den borstlösa motorn och Nuron-plattformen är våra sladdlösa mutterdragare mer kompakta och lättare, vilket gör dem enklare att komma åt i svåråtkomliga utrymmen och bekvämare att hålla i längre.

För extra trånga utrymmen har vi SIW 4R-22, en rätvinklig mutterdragare med tillräcklig kraft för att få jobbet gjort. Det längre greppet och det inbyggda batterigränssnittet gör att du kan nå ännu längre in i trånga utrymmen - allt upplyst av en stark LED-lampa.

Hur man väljer rätt mutterdragare

Vad används en batteridriven mutterdragare till?

En mutterdragare är ett elverktyg med hylsnyckel som ger högt rotationsmoment och högt vridmoment med minimal ansträngning. Den är perfekt för att dra åt och lossa bultar, hjulmuttrar och rostiga fästelement.

Vad är skillnaden mellan en slagskruvdragare och en mutterdragare?

Även om dessa två verktyg kan se likadana ut, är de bättre lämpade för olika användningsområden. Slagskruvdragare levereras endast med en 1/4" sexkantshylsa som accepterar 1/4" sexkantsbits. De tenderar att vara mer inriktade på hastighet än kraft och är mer lämpade för mindre projekt. Slagskruvdragare har vanligtvis en fyrkant, som finns i olika storlekar. Men den största skillnaden är den höga slagkraften som en mutterdragare kan producera. Detta kan göra mutterdragare tyngre, men bättre lämpade för tuffare jobb där mer kraft, eller vridmoment, krävs, som att fästa större ankare, sexkantsbultar, muttrar, fördröjningsskruvar eller hantera extremt trånga eller rostiga fästelement.

Vilken storlek på mutterdragare behöver jag?

Storleken på en mutterdragare är främst relaterad till storleken på de bultar du ska arbeta med och det vridmoment som krävs. Generellt gäller att ju större mutterdragare, desto större bultar kan den hantera och desto högre vridmoment ger den.

Vilken chuckstorlek behöver jag för min mutterdragare?

Alla mutterdragare har en fyrkantschuck och dessa finns i olika storlekar, t.ex. 3/8", 1/2" och 3/4". Chuckens storlek är beroende av vilken mutterdragare du vill använda.

Hur mycket kraft behöver jag när jag väljer mutterdragare?

När det gäller mutterdragare mäts kraften i vridmoment. Ju högre vridmoment desto större kraft, men tänk på att det inte finns något sätt att exakt mäta det maximala vridmomentet för en mutterdragare, så det är alltid bäst att begära en demonstration eller testa mutterdragaren med applikationen.

Vilka misstag bör jag undvika när jag använder en mutterdragare?

Felaktiga hylsor: mutterdragare är inte kompatibla med vanliga hylsor och kan orsaka glapp och skador vid belastning. Se till att använda rätt hylsor för din skiftnyckel.

Dra åt för hårt: det är lätt att dra åt för hårt när man använder en mutterdragare eftersom den fortsätter att dra åt så länge avtryckaren hålls intryckt.

Skadade gängor: det är bättre att starta bulten eller muttern för hand, eftersom du med fingrarna kan se om hålet och fästelementet är korrekt inriktade.