Ny på hilti.se?Bli kund och logga in för att se dina priserRegistrera dig nu
Hilti

Funktioner & Användningsområden

Funktioner
  • Snabbare härdning – optimerad för infästning i torr betong, våt betong eller vattenfyllda borrhål (beroende på stångens specifikation och godkännanden), med ett brett driftstemperaturområde (-10 °C till +40 °C).
  • Enklare att specificera och beställa – använd PROFIS Engineering för att utforma anslutningar för stål mot stål eller betong mot betong enligt EC2, TR069, TR082 eller Hiltis konstruktionsmetod
  • Mångsidigt kemankare för många olika arbetsförhållanden – godkänt för hål som gjorts med slagborrning, sugborrning och diamantkärnborrning (med TE-YRT).
  • Snabbare, enklare och säkrare installationer – kombinera med vårt helt batteridrivna SafeSet-system för en sömlös installationslösning som sparar tid på plats, fungerar praktiskt taget var som helst och som undanröjer möjligheter till installationsfel
  • Omfattande godkännanden tillgängliga – inklusive ETA för sprucken och osprucken betong, seismisk C2, tekniska data för brandmotstånd och med en servicelivslängd på upp till 100 år för montage med armering och ankare
Användningsområden
  • Infästning av primärstål till sprucken betong – pelare, balkar och mer.
  • Infästning av sekundärstål till sprucken betong – maskinstallage, räcken, handledare, bullerskydd och mer.
  • Betonginfästningar designade både som fasta och som enkla stöd
  • Förstärkning av betong och efterjustering av byggnader med armerad betong, inklusive byte av felplacerad/saknad ingjuten armering med eftermonterad armering
  • Bärande betongkonstruktioner med eftermonterade armeringar

Teknisk data

Dokument & filmer

Konsultering och support

Image alt text (optional)

HÅRDARE. SNABBARE. STARKARE.

Uppgraderingen av en av våra mest populära kemiska ankare erbjuder en mängd nya fördelar för kunderna.

HIT-HY 200-A V3 kemankare ger förbättrad prestanda, nya godkännanden och full SafeSet-kompatibilitet för basplatta och armeringsjärn. Dessutom erbjuder V3 godkännanden för armeringsjärn och basplattor, inklusive brand och vatten, för större mångsidighet jämfört med vårt befintliga ankarmassor. Och tack vare fler godkännanden erbjuder V3 också en Ultimat-klassad lösning för både förankring och armering, vilket innebär att den kan användas i stället för vårt HIT HY 200-R V3-ankare.

Fördelarna i korthet

Högre laster

Ankarmassa i sprucken betong ökar lastkapaciteten med i genomsnitt 10% och 15% vid seismisk C2

Snabb härdning

Kemankare för vardagliga och krävande uppgifter där tiden är avgörande på arbetsplatsen

ETA-godkänd brandkonstruktion

ETA Godkänd kemisk infästning med konstruktionsmetod TR082 för brandkonstruktion med kemiska förankringar

En del av SafeSet

Kan användas som en del av Hilti SafeSet-systemet - helt godkänt efter rigorösa tester

Image alt text (optional)

Funktioner vid användning med Hilti SafeSet

HIT-HY 200-A V3 ankarmassa kan användas som en del av vårt SafeSet-system. Du slipper extra moment av hålrengöring när du använder våra sugborrar, TE-CD- eller TE-YD-borrar tilsammans med en ansluten dammsugare eller dammsugarenhet - samtidigt som du får mer kontroll över dosering med smart injektering av murbruk. Detta sparar tid samtidigt som kraven för nödvändiga godkännanden för relevanta tillämpningar uppfylls.

Image alt text (optional)

För användning i flera tillämpningar

Med nya godkännanden för brand- och vattenfyllda hål jämfört med föregångaren kan du använda nya kemankaren HIT-HY 200-A V3 vid anslutningar för stålkonstruktioner, sekundära stålanslutningar, barriärer, balkar, räcken och brandtrappor. Den täcker även seismisk förstärkning, eftermontering och stagning på armerad betong, skarvar och raka anslutningar på efterinstallerade armeringsjärn.

Allt du behöver för kemiska infästningar

Hilti SafeSet

Bli kvitt från extra hålrengöringar och maxa din produktivitet med ett fulländat system från Hilti sätta ankare och efterarmering.

PROFIS Engineering

PROFIS hanterar beräkningar och analyser av de olika elementen i en anslutning mellan stål och betong, med enkel iteration och grundlig dokumentation - allt från ett molnbaserat verktyg.