Batteri-evolutionen

stödjer den sladdlösa revolutionen

evolution of batteries

Vi har redan diskuterat den konstanta utvecklingen av batterirevolutionen och att det inte har någon betydelse vilken typ av projekt du arbetar med eller vilken bransch du har specialiserat dig på. Hilti har batteri-plattformen som hjälper dig att få jobbet gjort.

För inte så länge sedan var det otänkbart att prestandaverktyg såsom kombihammare kunde vara batteridrivna. Men idag vet vi att det fungerar lika bra, om inte bättre, att köra sladdlöst. Nästa punkt för att optimera din verktygspark är att upptäcka vilken stor påverkan ett batteri kan ha för dig och din verksamhet. Men hur väljer du rätt batteriplattform? Och vilka är problemen som du ska se upp med hos vissa batterier?

Låt oss först kort beskriva historien bakom litiumjonbatteriet, eller Li-ion som det kanske är mer känt som...

Varför litiumjonbatterier?Batterier är så vanliga överallt idag, så vi tänker knappt på att de finns där. Ändå är batterier en fantastisk uppfinning med en lång och anrik historia och en minst lika spännande framtid. I princip är batterier små kemiska reaktorer som producerar energiska elektroner, redo att strömma fram genom enheten de är monterade i. Nya teknologier kräver dock mer kompakta, säkrare, mer hög kapacitet, och det är där som litiumjonbatteriet kommer in i bilden.

Litiumjonbatterier är lätta och ger effektiv strömförsörjning till eldrivna konsumentprodukter. Dessa batterier utvecklas ständigt, blir mer och mer kraftfulla - och passar därför perfekt till byggverktyg. Å andra sidan får vi inte glömma bort att även om högre krafttäthet innebär fler möjligheter, ger det också större risk vid felaktig användning eller bristande skötsel. Dessa risker kan inte kopplas till en viss tillverkare, utan påverkar alla som utvecklar kraftfulla litiumjonbatterier. Om till exempel temperaturen och trycket i en Li-ion-cell ökar okontrollerbart tills det når nivåer som cellhöljet inte kan stå emot, så kan det läcka farliga kemikalier och giftig rök. Därför är det så viktigt att känna till vad man kan göra och vad man inte kan göra när det gäller batterier.

The history of batteries

Baghdad battery

250 BC

Baghdad battery

Linked capacitors

1749

Linked capacitors

Voltiac pile

1800

Voltiac pile

Li-ion battery

Current day

Li-ion battery

Hur väljer du rätt batteri till dina verktyg?

För det första kommer du att spara pengar på att investera i rätt batteriplattform - ett batteri till många verktyg. Men att välja rätt plattform är inte det lättaste. En sak som man kan fokusera på är spänningen. Du kan börja med att lära dig mer om vad voltantal och amperetimmar är och vilken universalmetod du kan använda för att jämföra olika batteriers prestanda. En annan aspekt är vilka arbetsmoment just ni gör frekvent, valet beror på era behov.

Detta ger dig den information du behöver för att välja rätt battterisystem för din verksamhet, oavsett om det är vikten, kraften eller batteritiden som är viktigast för dig. Den goda nyheten är att Hilti har ett verktygs- och batterisortiment som passar just er verksamhet, och den innovativa tekniken bakom våra batteriverktyg ger dig prestanda och tillförlitlighet av högsta klass. 

Vad är det som gör Hiltis batterier annorlunda?

Låt oss gå rakt på sak. Våra batterier är förseglade mot fukt och damm. De har aktiv övervakning av prestandan för att säkerställa maximal kraft när du behöver det, och undvika överhettning när du jobbar som tyngst. Dessutom är de förslutna i ett glasfiberarmerat hölje med ytterligare stötdämpande gummiinlägg som gör att batterierna är upp till fyra gånger motståndskraftigare mot slag och stötar än vanliga batterihöljen av plast. Man kan lugnt påstå att vi har kommit en lång väg från de tunga nickelbaserade batterierna till den lättare och renare litiumteknologin.

Detta skifte har bidragit till att minska vikten på batterierna och den totala vikten för batteridrivna verktyg. Men det har också gett oss möjlighet att lagra ännu mer energi i varje cell. Eftersom de Li-ion-celler som Hilti använder är elektroniskt styrda har vi kunnat förbättra hanteringen av energin inuti verktyget. Detta förhindrar överladdning, djup urladdning och ger dig möjlighet att se laddningsnivån med hjälp av praktiska LED-indikatorer. 

Vad är grejen med 22V-batterierna? 22V-batterier fungerar med alla nya och tidigare generationer av Hiltis batteridrivna verktyg med samma voltantal. Fördelen är en sömlös övergång till framtiden för kunder som har Hiltis batteridrivna verktyg idag. Vi vill göra ditt liv enklare, inte svårare, och det är precis vad detta lätta, kompakta och kraftfulla batteri, ger dig. Varför inte kika på vårt nya 22V/4.0? Kraftfullt, lätt och kompakt - perfekt i trånga utrymmen eller ovan axelhöjd. Vi erbjuder också fria reparationer upp till två år genom vår garanti Hilti Verktygsservice. Vi kallar det för en "kostnadsfri period", då vi hämtar, reparerar och lämnar tillbaka verktyget inom 3-5 dygn, kostnadsfritt. Visst kan man tycka att batterier är dyra, men vår branschledande service ser till att ditt batteri alltid presterar på topp!

 

 

Våra nya platsväskor är dessutom FN-godkända för transport av farligt gods. Det innebär att du slipper utmaningarna när du skickar litiumbatterier över 100Wh.

Andra bloggar som kan vara av intresse för dig

Dela