Spikmontage på plåttak

HILTI Dimensionering av skjuvförbindare

Dynamisk samverkanskonstruktion i stål och betong

Det vi på engelska kallar Shear Connector Design software hjälper ingenjörer att enkelt utforma stålkonstruktioner såsom samverkansbalkar och metalldäck i enlighet med Eurokod 4. Hantera dina konstruktioner i tydliga arbetsflöden från detaljerad konstruktion till projektdokumentation. Öppna programmet direkt i din webbläsare och sätt igång. Observera att programmet och vissa dokument på den här sidan är på engelska.

Redo att dimensionera?
Oavsett om du arbetar med en ny konstruktion med standard stålbalkar och profilerad plåt eller ett känsligt renoveringsprojekt med befintliga stålprofiler, kan Shear Connector Design Software, programmet för skjuvförbindelser, hjälpa dig att effektivt utforma den bästa lösningen.

Allt du behöver göra är att ange kritiska konstruktionsdata och begränsningar, definiera lastkombinationer och positionera anslutningarna. Slutrapporten visar sedan dina beräkningsbeskrivningar, konstruktioner och ritningar för att underlätta installationen på arbetsplatsen.

Med Shear Connector Software kan du:

 • Öka din produktivitet. Glöm provisoriska kalkylblad eller komplicerade strukturella designpaket - nu kan du utföra beräkningar på några minuter, utan att göra avkall på säkerhet eller precision.
 • Öka din lönsamhet. Maximera din investering på arbetsplatsen med ett konkurrenskraftigt, tillförlitligt och godkänt alternativ till tidskrävande svetsade reglar.
 • Vara trygg med att du får Hilti-expertis genom hela processen. Montörer vägleds genom hela installationen av positionsvisare i rapporten så att du kan fokusera på nästa projekt. Ingenjörsteamet på Hilti finns här för dig om du har frågor.  

Anpassa konstruktioner och beräkna exakt:

 • Invändiga balkar och kantbalkar i enkelt upplagd konfiguration, med anpassningsbar stålprofilgeometri och stålkvalitet
 • Lättvikts- och standardbetong
 • Massiv platta (med eller utan stödben) och platta med profilerad plåt
 • Fördelade laster, linjelaster och punktlaster
 • Stödkonstruktioner och icke-stötta förhållanden i byggskedet
 • Plastkonstruktion med fullständig och partiell anslutningsgrad
 • Kontroller av böjmoment och skjuvhållfasthet, samt bedömning utav skjuvning, lateral vridspänning och knäckning 
 • Skapa och arkivera projektdata

Skapa och arkivera projektdata

Vår Shear Connector Design hjälper till att göra dokumentationen enkel. Spara, återbesök och redigera projekt i en anpassningsbar miljö.

Dela inom ditt nätverk

Spara ditt projekt, exportera och dela med dina kollegor. Du behöver inte installera någonting - dina kollegor behöver bara besöka vår lokala webbplats, registrera sig och börja använda webbapplikationen.

Var säker och uppfyll kraven

I alla projekt uppnås säkerhet och tillförlitlighet genom att använda rätt designkod tillsammans med rätt kompatibel produkt. Vår Shear Connector Design erbjuder dig båda. Den använder de senaste versionerna av de lokala standarderna Eurocode 4 och ETA 15/0876 i kombination med den enda spikade skjuvförbindelsen på marknaden med full överensstämmelse med EN1994-1-1.

Hilti engineering design services

Tekniska tjänster och konsultation på Hilti

Om du inte hinner utforma ditt projekt själv kan våra ingenjörer beräkna och utforma skjuvförbindare åt dig. Kontakta kundtjänst för mer information.

Kontakta en ingenjör

Logga in redan idag och börja använda vårt beräkningsprogram för skjuvförbindelser

Dimensionering av samverkanskonstruktioner eurokod 4: stål och betong

Vår webbaserade programvara för design av skjuvförbindelser är ett kostnadsfritt molnbaserat verktyg. Du behöver inte ladda ner något, bara registrera dig eller logga in på ditt konto och starta programmet i din webbläsare.

TEKNISK INFO

 • Licens och användning: En användare per registrerat konto
 • Kompatibel med: Chrome och Firefox
 • Systemkrav: Webbläsarens systemkrav gäller (Chrome eller Firefox)

Dela