INDUSTRILAGER I VICENZA, ITALIEN

Installation av ett seismiskt säkert sprinklersystem

Hilti jobsite reference industrial warehouse Vicenza Italy

Utmaning

Hilti jobsite reference industrial warehouse Vicenza Italy

Ett industrilager behövde installera sprinklers. Det fanns flera utmaningar.

Lagret var mycket stort med en yta på över 3 000 m².
Det modulära installationssystemet behövde vara seismiskt säkert och grundmaterialet var mycket tunt, vilket gjorde det svårt att fästa installationssystemet.

Hiltis lösning

Vi hade ett nära samarbete med entreprenören, Idrotermotre, och valde Hiltis MQS modulära installationssystem för projektet. Det är extremt flexibelt, enkelt att montera och konstruerat för att klara effekterna av jordbävningar.

Det modulära installationssystemet var tvunget att passa in i trånga utrymmen och det fanns många hinder på grund av takbjälkarnas form.

Det innebar att många beslut om rördragning och infästningar fick fattas på plats. Hiltis tekniska team (fältingenjören och den tekniska avdelningen) arbetade tillsammans med entreprenören under installationen.

Vi definierade allt som behövdes för det modulära installationssystemet, gjorde flera inspektioner och gav tekniska råd och support till entreprenören under installationen.

Detta bidrog till att installationssystemet kunde monteras snabbt, säkert och korrekt.

Vi använde flera olika typer av infästningar, bl.a. Hiltis HST infästning för seismisk belastning, Hilti HUS 3 skruvankare för tunna grundmaterial och Hiltis kemiska infästning HIT HY 270 för ihåliga grundmaterial.

PRODUKTER SOM ANVÄNDES I LÖSNINGEN

SNABBLÄNKAR

FRÅGA EN INGENJÖR

Dela