BATTERSEA POWER STATION, LONDON

Förstärkning av en ikonisk byggnad med 40 000 dubb

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

Utmaning

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

Battersea Power Station ligger i hjärtat av ett av Londons största och mest visionära stadsutvecklingsprojekt.

Det är en karaktäristisk byggnad med fyra enorma skorstenar placerad mitt i de 42 hektar mark som ska bebyggas med bostäder, butiker, kaféer, kontor och 18 hektar offentligt utrymme.

Det är ett viktigt projekt för London som förvandlar en tidigare förfallen del av Themsens stränder. Kostnaden ligger på 8 miljarder £ och inkluderar även en ny tunnelbanestation och utbyggnad av en tunnelbanelinje.

Utmaningen låg i att kraftverket hade fått förfalla i över 30 år. Så tegelväggarna under skorstenarna behövde förstärkas med över 40 000 dubb mellan den befintliga tegelväggen och de nya förstärkta betongväggarna.

 

Hiltis lösning

Hilti var involverade tidigt i projektet och arbetade tillsammans med Battersea Group, J. Coffey Construction Ltd och konstruktörerna.

Vi föreslog att vi skulle använda HIT-SC M22 fördelningshylsor för jobbet. Det fanns många hålrum i väggen som var ca 600-700 mm tjock.Vi ville säkerställa att det användes en kontrollerad mängd harts och att de installerade infästningarna var effektiva i olika typer av grundmaterial.

Entreprenörerna skulle också använda Hilti TE 80-AVR Kombihammare för att borra hålen och Hilti Injection Technology (HIT) kemiska infästningssystem.

 

PRODUCTS SPECIFIED OR USED FOR THIS SOLUTION

Dela